Spoštovani!

V luči Plečnikovega leta 2022, ko praznujemo 150-letnico njegovega rojstva, smo za letošnji izobraževalni dan DBG izbrali tematiko: Knjižnica: pomen arhitekture in raziskovanje prostora.

Radi bi spoznali nove rešitve prostorov v različnih tipih knjižnic, predvsem tistih, ki so se v zadnjem obdobju pokazale javnosti z vso svojo veličino in morda tudi kakšno napako, ter snovanja tistih, ki šele nastajajo. Zato vas, vse člane DBG, vabimo k aktivni udeležbi, da se nam predstavite s svojimi projekti, koncepti ali le idejnimi zasnovami. Z vami in ostalimi gosti bomo poskusili ugotoviti, na kakšen način se v Sloveniji lotevamo gradenj in prenov knjižnic in kakšno je “naše” vodilo pri tem oz. kdo o  tem sploh odloča. 

Naša želja je, da dogodek  organiziramo v živo, če nam bo to seveda dovoljevala epidemiološka situacija. Radi bi poskusili s hibridno izvedbo tako, da omogočimo predstavitve tudi na daljavo. Gostili nas bodo v novih prostorih knjižnice na Bledu. Podrobnejša navodila in vabilo vsekakor še sledijo. 

Vaše prijave pričakujemo do srede, 2. novembra 2022, in naj vsebujejo: 

  • naslov prispevka in kratko predstavitev/povzetek (celoten prispevek naj bo dolg od 10 do 15 min),
  • kratko predstavitev avtorja prispevka,
  • način izvedbe: v živo ali preko aplikacije Zoom.

V pričakovanju vaših odzivov, vas lepo pozdravljamo. 

IO DBG